
 
 

Q: HOW TALL CAN MY FENCE BE? 
A: Fences shall be a maximum of ten (10) feet in height in a multifamily, nonresidential or mixed-use zoning district. The 
height of the fence is measured from the finished grade of the subject property. To determine the zoning of a property, 
please contact the Planning and Zoning Department at 678-597-9040. 

 
Q: WHERE CAN MY FENCE BE LOCATED? 
A: We encourage property owners to put the fence just inside their property lines to avoid having to access another 
persons property to install or maintain the fence. Fences cannot be placed in the public right-of-way. 

 
Q: WHAT MATERIALS ARE PERMITTED FOR MY FENCE? 
A: Brick, stone, wood, wrought iron, or aluminum that looks like wrought iron; vinyl coated chain link is permitted in 
the side interior or rear yard only. Uncoated chain link is not permitted. Wire fences are not permitted in the 
Mountain Industrial Boulevard Overlay. 

Q: WHAT SIDE OF THE FENCE SHOULD BE FACING OUT? 
A: The finished side of the fence should face out; the unfinished side should face inwards toward your yard. 

 
Q: DO I NEED A PERMIT TO INSTALL A FENCE? 
A: A permit is not needed to install a fence unless it requires footers (typical with brick or stone walls) or is over 8 feet 
in height. However, all fences must comply with the regulations referenced herein. Please submit a site plan, prior to 
installation of the fence, to the Planning and Zoning Department at jechols@tuckerga.gov to ensure compliance with 
the regulations.  

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Please see Section 46-1340 for a complete list of wall, fence and retaining wall regulations. 
 

 
 
 
 

 

Planning & Zoning 1975 Lakeside Parkway, Suite 350 (678) 597-9040 

Please contact the Planning & Zoning Department for questions or concerns prior to installing a fence. 
Failure to comply with these standards may result in Code Enforcement issuing a Notice of Violation. 
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